Om mig

Magnus P. Wåhlin heter jag och bor i Växjö. De senaste 10-12 åren har jag intresserat mig för ekoteologi. Jag är präst och arbetar som skolpräst på S:t Sigfrids folkhögskola. Tidigare arbetade jag i många år som miljöhandläggare och internationell sekreterare för Växjö stift. Det var spännande år då jag lärde mig mycket. Inte minst möjligheten att få vara projektledare för Världens fest i Växjö 2010, med över 3000 besökare, var värdefull.

Jag har under uppväxten varit engagerad politiskt och i scoutrörelsen samt i Ungdomens fredsförbund. Det politiska engagemanget ledde senare till kommunala uppdrag i Växjö i gymnasie- och skola/barnomsorgsnämnden. Jag började som SSU:are och var sedan i många år vänsterpartist. Numera är jag medlem i Miljöpartiet och är glad över det.

Jag är liberalteolog om man med det menar att det är nyttigt att ifrågasätta och nyskapa teologi. Jag är inspirerad av befrielseteologin och söker vägar att vara luthersk präst. Med det menar jag att jag söker vägar att leva i reformation.

Vill du kontakta mig gör du det bäst på mangepw@gmail.com eller på 070-6260097.

En reaktion på “Om mig

  1. Tack för en god betraktelse! jag tror du berör en av de viktigaste frågorna i den multikulturella tid vi lever i. dessutom en tid när människor i utanförskap inte automatiskt söker sig till kyrkan med sina frågor.
    Mvh Håkan Nilsson, Pastor och Socialarbetare, numera bosatt i Glimåkra

Kommentera