Jag vill också leva ”Less is more”

Läser om mannen som gjort sig av med det mesta av sina prylar och blir lite avundsjuk. Han bytte lägenhet till en mycket mindre och gjorde sig av med en massa onödiga grejor. Ibland känner jag att mitt hus anfaller mig med alla prylar som finns där. Köksskåpen är överfulla och strumplådan exploderar. I omgångar tar jag ett tag bland böcker och kläder men det fylls ju på hela tiden. Nu har jag iofs köpstopp på kläder detta år så än så länge klarar garderoben sig bra. Men allt det andra? Hur många glas behöver man? Krukor? CD-skivor som aldrig spelas? Med mera, med mera… Tänk att ha plats och rymd istället, kanske andas man lättare då? Kanske blir det lättare och roligare att städa? Kanske får jag mer tid att läsa och tänka? Jag tror på idén att välja bort fler prylar och välja tjänster av olika slag istället. Bio, restaurangbesök, massage, konserter osv. Allt med ganska liten negativ miljöpåverkan. Det skulle båda jag och klotet må bättre av. Jag får nog göra en avvecklingsplan tror jag. Ta en sak itaget men verkligen göra det. Hur gör du med alla prylar?

Kommentera