>Konstig debatt om kungahuset.

>Nu när året närmar sig sitt slut skall av någon anledning kungahusets år summeras och det i primetime TV, hu! Varför då? Är det för att vi skattebetalare skall få veta vad kungahuset använt alla miljoner till? Alla miljoner som det inte finns någon insyn i? Med ett trevligt TV-program om en timme ska vi inse att kungen minsann arbetar hårt för Sverige. Det äts middagar både här och där och reses runt till både den ena och den andra. Jag slipper helst.
Faktum är att jag gärna slipper kungahuset helt och hållet.
Visst är det märkligt i en modern demokrati att vi har ett kungahus? Låt oss skippa det alltså. Vi har ju en folkvald stadsminister, för mig räcker det mer än väl.
Året som gått har det svajat i kungahuset på grund av skandaler, bilder och böcker. Men detta har istället stärkt ställningen för kungahuset, någon jagar kungen och då sluter minsann folket upp kring denna nostalgiidé.

Kommentera