Alltså: gå med i ett parti!

Sverigedemokraterna ökar i medlemstal. Det gör Vänsterpartiet också men i mycket mindre skala. Alla andra partier minskar i antal medlemmar. För mig är det två bekymmer i detta. det stora problemet är förstås att SD ökar. Det behövs motkrafter mot detta rasistiska parti. Den andra farhågan är förstås om detta tyder på ett minskat intresse av och ett minskat förtroende för politiken. Det är illa i så fall. Vi behöver ett demokratiskt politiskt system i det här lansdet för att styra vårt samhälle. Politiker behöver veta vad människor vill. Det kan de få veta på många olika sätt. Ett sätt är att visa vad du tycker genom att gå med som medlem i ett demokratiskt parti. Det tycker jag du ska göra, nu! Inte minst för att visa att det finns de som inte tycker som SD. Ofta säger människor att de inte kan ställa upp på ett partis hela partiprogram. Det må så vara. Men man får faktiskt vara lite pragmatisk ibland och välja det minst dåliga. Så, vilket parti ska du gå med i? Gör det redan i helgen!

Kommentera