Socialdemokrat ifrågasätter tillväxten – äntligen!

I dagens Smp ifrågasätter socialdemokraten Malin Lauber tillväxten och menar att den inte längre är önskvärd eftersom den bara gör de rika rikare och på vägen ödelägger miljön. Jag blir glad över att läsa detta från en representant för det parti som ofta talar om ”Jobben först” och hävdat att tillväxt är nödvändig för att fler ska komma i arbete. Jag delar mycket av det hon säger även om hon lägger mycket ansvar på individnivå. Visst ska var och en av oss ta vårt ansvar men det som nu behövs är tydliga, långsoktiga och kraftfulla politiska beslut. Inte minst på det ekonomiska området. Jag välkomnar att sveriges största parti tänker om och vill något annat än att bara spela med i det rådande ekonomiska paradigmet. Hur kan lauber påverka sitt parti inifrån? Jag hoppas hon får många åsiktsvänner inom sitt parti och det fort för precis som hon skriver är det faktiskt bråttom nu. Hon efterlyser fler modiga politiker, det gör jag med. Jag tycker Lauber verkar vara en sådan, vi får väl se.

2 reaktion på “Socialdemokrat ifrågasätter tillväxten – äntligen!

  1. Hej, tack för att du läste min debattartikel, jag menar verkligen inte att lägga mest ansvar på individen, utan efterlyser just en modig politik! Jag tror på individens kraft men tror inte att vi hinner vänta på att det arbetet ska slå igenom. Att alla kan göra något, har vi passerat för längesedan. Jag hoppas också på många åsiktsvänner… ämnet är dock kontroversiellt, så vi får väl se hur det går… 😉

Kommentera