Härligt! – Här finns pengar att hämta!

Bankerna i Sverige gör rekordvinster. Är det bra? Nja, det kan man fundera över för var hamnar dessa rikedomar? Hos de som har det knapert? Där de behövs? Knappast. Men det kan man ju ändra på, eller hur? En liten skatteväxling kanske borde vara på sin plats? Vi pratar ännu så länge om 400 miljarder i vinst. Jo, du läser rätt, miljarder, inte miljoner. Här finns alltså ett utrymme för Svenska staten att titta närmare på. Beskatta dessa vinster med några procent så finns pengar att satsa där de bättre behövs. Vi behöver en samhällsekonomi som minskar klyftor, inte ökar dem. Vi behöver mer av jämvikt innan båten kantrar alldeles. Kom igen nu politiker! Ta chansen att göra något bra!

2 reaktion på “Härligt! – Här finns pengar att hämta!

  1. Varför ska vi alltid prata i sårbarhetstermer vem som ha vad eller inte har. SSK har fått 1700 mer netto varje månad men givetvis är inte det tillräckligt. Kapital o friheten kräver engagemang och att man måste sätta sig in i systemen man lever utav inte få allt serverat av staten. Tänker jag högt. Sen finns det alltid extremister åt båda håll i rik o fattigdom.. Mer undervisning av privatekonomi till alla det är där handlingskraften börjar och pengarna kommer till utdelning till den enskilde 3000 netto efter att ha bytt sparkonto. Banken är ett vinstgivande företag och ska gå i vinst och eftersom folk inte amorterar så kräver det väl att bankerna hittar nya sätt o produkter = vinst

Kommentera