Men ta ansvar nån gång!

H&M betalar svältlöner till de som tillverkar deras kläder. Hur kan detta få fortsätta? VD:n menar att man ska vara kvar i Kambodja för annars hade det varit värre. Ja, men ta då ert ansvar H&M! Betala rimliga löner till folk. Vad hindrar er? Persson svarar med hänvisning till konkurrenskraft i Kambodja. Vad menar han egentligen? Jag förstår inte hans uttalande alls. Jag handlar inte på H&M mera. Jag hoppas vi kan bli flera som inte gör det. Att ta ansvar för sin konsumtion blir viktigare och viktigare. Det är inte lätt med alla märkningar men det går. Den enkla frågan vid varje inköp borde vara: Var kommer denna vara ifrån, hur är den tillverkad? Att börja ställa dessa frågor kanske kan göra att vi konsumerar mindre, för det kostar mer att köpa varor där arbetarna fått skäligt betalt, då skulle vi få en miljövins på köpet dessutom.

Skärp er H&M!

Kommentera