Varför dessa klimatkrisförnekare?

Jag kan förstå att man kritiskt vill granska forskning som säger att världen blir varmare, det är sunt. Det jag inte kan förstå är alla konspirationsídéer som alltid kommer i tidningarnas kommentarsfält när det rapporteras om ny klimatforkning. Som i dagens DN.Varför i hela fridens namn skulle någon vilja att vi bromsar om vi inte behöver det. Vad tjänar länder på att tala om investeringar i klimat´smart teknik om det inte behövs. Varför vill FN tvinga på oss restriktioner om det inte är nödvändigt? För mig är det en gåta. Jag vill att den här världen ska vara mer rättvis. Vi ser redan nu hur folk närmre ekvatorn lider av klimatförändringar, in på bara skinnet. Varför vill man inte se detta? Handlar det om bristande wmpati, förmåga att sätta sig in i hur andra har det. Folk lider nu av ökenspridning, stormar och orkaner, misnkad tillgång på vatten, extrema temperaturer med mera. Stämmer inte allt detta? Är det falsarier som media rapporterar om för att någon (som vi inte riktigt vet vem det är) ska tjäna på det på något vis?

2 reaktion på “Varför dessa klimatkrisförnekare?

  1. Det är bekvämare att förneka än tro. Tror man att något håller på att hända med klimatet och att vi har någon del i det måste man göra något. Det är problemet. Hade jag sparat alla spydiga kommentarer när jag skrev något om miljön hade det blivit en hel förnekelsehandbok.

  2. Jag frågar mig samma sak: varför klimatförneka? Vetenskapen är väldigt tydlig på denna fråga. Tidigare var de George W Bush och olje maffian som stöttade och drev klimatförnekandet. Men nu har USA fått en nykter president. Det måste va något annat som driver dessa klimatförnekare! Vill de bara provocera eller känner de sig hotade på något sätt???

Kommentera