Bensinpriset på rekordnivå – är det bra?

Ja, det är enkelt för mig att säga att det förstås är bra för miljön. Om fler minskar på sin körning släpper vi ut mindre koldioxid, åtminstone från transporter. Jag bor i en stad och har nära till jobbet och barnens skola. Jag kan välja att ta bilen eller inte. Det måste rimligen gå att hitta ett sätt för de som bor på landet att få öka sitt skatteavdrag. Hur svårt kan det vara att ändra reglerna? Man kan hävda att man själv väljer vart man bor men samtidigt vill åtminstone jag att hela Sverige ska leva. Något måste göras! Förhoppningsvis kan dock de höga priserna innebära att vi minskar det onödiga bilåkandet. Sverige ökar dock sitt koldioxidutsläpp 2011 jämfört med 2010 trots en minskning i bensinåtgång. Det brukar bli så att det vi vinner på det ena använder vi till annan konsumtion, summan av lasterna är konstant. Jag anser att den som skitar ner ska betala, det är alltså bra att vi har hög skatt på drivmedel i Sverige. Det vore bra om låt säga 25% av denna skatt avsattes till miljöåtgärder och offensiv forskning.

Kommentera