>Mer stolligheter i Smålandsposten

>När nu debatten om kärnkraften blossar upp kan man förvånas över en del. Bland annat ledaren i dagens Smp. Där orerar högermannen Tunström över att man minsann ska se till försiktighetsprincipen då man talar om detta och det menar han är precis vad man gjort då man byggt ut kärnkraften för annars hade klimatet gått åt skogen. Det är intressant hur högern använder sig av klimatfrågan när det passar, normalt existerar den  knappt men nu kan den användas minsann.
Problemet är ju att man kunde valt att satsa mer pengar på forskning av förnyelsebar energi, det har man valt bort också i företagen, vinsten har gått först. Tunström menar att man bort satsat på forskning om kärnkraft istället för då hade vi inte sett det vi ser idag i Japan. Hmmm.
Han menar också att detta ju inte säger något om svensk kärnkraft för här kan sånt ju aldrig hända, det är osannolikt minst sagt. Inte utan att man tänker på Tage Danielsson.
Hur kan han vara säker på att naturkatastrofer inte sker i Sverige i framtiden? Vi ser hur klimatet förändras och därmed vädret, ingenting är omöjligt. Försiktighetsprincipen ska råda så klart!
Jag sörjer med Japan och hoppas verkligen vi ska slippa se en kärnkraftskatastrof. Jag är glad över debatten om kärnkraftens vara eller inte vara.

Kommentera