>Nyheter idag – inte så kul

>Det är främst två nyheter som idag fångar intresset och som är något nedslående. Dels detta med hajfensfisket som ju inte är klokt! man tar upp hajar, skär av deras fenor och slänger tillbaka dem där de sjunker till botten och kan leva en vecka, troligen med stor smärta och svältande. Det är så barockt att man häpnar. Kolla länken på Nyhetskanalen där du kan påverka EU:s beslut fram till på måndag, gör det med en gång!
Den andra nyheten är den om att det finns svenska vapen i några av de länder där folk nu gör uppror för att vinna sin frihet. I värsta fall skjuts människor med svenska vapen i dessa länder. Sverige är en stor vapenexportör. Är det bra? Måste vi sälja vapen? Jag tycker inte det. Svensk lag säger att vi bara ska sälja till stabila stater där mänskliga rättigheter ges befolkningen men 2009 gjordes 1500 undantag från denna lag, man undrar varför.
Jag menar att vi bör lägga ner vårt försvar helt och hållet. Costa Rica gjorde det 1960 och det har ju funkat ganska bra i en ganska konfliktfylld region av världen.
Sen kan man uppröras av kastreringen av grisarna också, hur svårt ska det vara att ta hand om våra djur på ett vettigt sätt? Det är vi konsumenter som bestämer vad som tillagas i våra kök, använd den makten!
Ja, ikväll blev jag lite engagerad och hoppas att du också reagerar.

Kommentera