Kulturministern damp ner i Växjö

Igår kväll hade jag nöjet att möta kultur och demokratiministern Alice Bah Kuhnke. Vi hade Bar Grön på Kafé de Luxé i Växjö och det blev riktigt bra! Hon inledde med att prata om arbetet i regeringen och hur stolt hon är över att få vara minister. Vi var ett 40-tal åhörare som samlats denna kväll och fick del av hennes fantastiska entusiasm och okuvliga optimism. Jag kände mig verkligen upplyft efteråt! Jag har mött Alice i olika sammanhang, inte minst som generalsekreterare för Rättvisemärkt som det då hette, nu heter det Fairtrade. Hon var en av våra talare på Världens Fest i Växjö 2010 som jag projektledde.

Efter förfriskningar gick kvällen vidare med frågor från mej och från publiken. Alice återkom till mantrat ”vill vi ha rätt eller vill vi påverka?” Vill vi ha förändrang behöver vi vara smarta och pragmatiska, ihärdiga och envisa. Jag tror att hon har rätt. Hon avslutade med en berättelse om hur hon i Sydafrika velat styra upp saker och ting och att hon blev avbruten av en erfaren samhällsförändrare som frågade henne: Hur äter man en elefant? Jo, bit för bit! Alltså arbetar vi vidare, vi tar steg för steg för att Sverige och världen ska bli en något bättre plats att leva på för fler och fler. Det är ett långsiktigt arbete och det kommer att ske bit för bit, steg för steg.

Jag är stolt miljöpartist. Det innebär inte att jag inte ofta brottas med enskilda frågor och hur vi som parti hanterar dem. men jag är stolt miljöpartist och ännu mer så efter en kväll med Alice. Hon är grym!

Kommentera