Aldrig normalt med rasister!

Jag fick en ny t-shirt med posten. Det är Rossana Dinamarcas ansikte på den med texten: ”Du är inte min talman”. Den är fin! Många ansåg att hennes tilltag var barnsligt, sandlådenivå. När nu SD är demokratiskt invalda måste man väl ändå hålla en viss hyfs? Jag är demokrat men i ett demokratiskt samhälle behöver man få göra sin röst hörd. Det gäller SD och det gäller Dinamarca. Jag kommer aldrig någonsin att tycka att det är normalt att ha rasister i demokratiskt beslutande organ i Sverige. Jag kommer alltid att protestera. Jag kommer aldrig att samarbeta med SD eftersom deras grundläggande världsbild och människosyn får mig att må illa. I alla sammanhang där jag kan kommer jag att protestera mot detta onormala förhållande. Jag inser att det kan ge mig problem som lokal politiker i Växjö men det är det värt i så fall. Vissa saker bara måste man göra, annars är man bara en liten lort. Det som nu händer när parti efter parti fiskar i SD:s vatten är de första stegen mot en normalisering och en väg till att SD blir ett respekterat parti. Den vägen vill jag blockera, den leder inte till ett mer humant Sverige. Ibland får jag höra att jag är naiv i migrations- och integrationsfrågorna. Det är möjligen sant. Men jag vet att det finns stora problem, jag är inte blind. Men grundidén att människor har rätt att söka skydd får aldrig ge vika för att det som sedan sker är problematiskt! De problemen måste lösas. Exempelvis genom att alla kommuner bär ett lika ansvar för mottagandet och integrationen. Exempelvis genom att skapa arbetsplatser där arbetsgivarna inte betalar något alls första året. Det finns många goda integrationsidéer, men vi behöver inse att de kostar både tid och resurser. Slutnotan, tror jag, kommer ändå att visa plus. Vi behöver fler händer i Sverige, inte färre. Rasism får aldrig normaliseras! Björn Söder är inte min talman!

Kommentera