Blir det som i Danmark, eller kan vi klara det?

I Danmark har de flesta övriga partier anpassat sig till det främlingsfientliga Dansk folkeparti. Håller vi på att gå samma väg i Sverige? Det verkar så. Vi har sett moderata kommunpolitiker börja fundera och nu har KD gjort ett utspel. KD har naturligtvis inte gjort detta utspel utan att de andra i Alliansen visste om det. Går det att hålla emot nu när SD verkar få ännu mer stöd? Jag hoppas det och jag hoppas att liberalerna visar sig vara riktiga liberaler som vill arbeta för människors frihet. Den friheten borde väl gälla även de som flyr till vårt land? Kan de rödgröna hålla emot? Jag hoppas det. Kanske blir de det verkliga alternativet i extravalet? Men då krävs tydlighet. Alla partier måste diskutera integrationsfrågor. Heller det än flyktingfrågor. Kan vi finna nya kloka lösningar på integrationsproblemen kan vi också se att Sverige mår väl av invandringen. Sjukvård och flera serviceyrken är totalt beroende av våra bröder och systrar från andra länder. Sverige som land måste om hon inte ska vara en isolerad del i norra Europas om ingen bryr sig om vara det globala land hon verkligen blivit. Det är ett spännande land, ett land som välkomnat människor på flykt. Låt oss fortsätta göra det! Jag arbetar på en skola där hälften av våra elever kommer från andra länder. Jag lär mig nya saker varje dag. Saker jag inte hade lärt om de inte var här.

Nu behöver alla partier i Sverige visa om det är makten som är viktigast eller om alla mäniskors lika värde är en omistlig del av ideologin. Upp till bevis!

Kommentera