>Änglar i kapellet!

>Idag har vi haft julpyssel på S:t Sigfrids folkhögskola. Jag tänkte jag skulle ha något roligt för eleverna i kapellet och tänkte då att det borde vara något kristligt. Det här med tomtar är ju fint men jag bestämde mig för änglar. Tänkte på änglakören som berättar för herdarna om att Jesus fötts.
Så, vi gjorde änglar att hänga i julgranen, tre varianter, pyssligt värre.
Det blev en fin stund med musik i högtalarna, tända ljus och trevliga elever som pysslade med änglar. En del av skolans muslimska elever kom också och vi konstaterade att det ju berättas om änglar också i Koranen. Några elever satte sig och läste i biblar efter att de pysslat klart. Det blev en intressant rörelse i rummet. Alla förstod att de fanns i en kyrka men vi gjorde något annat än firade gudstjänst, eller var det en slags gudstjänst det var frågan om?
Nu har vi fina änglar i adventsgranen i kapellet och en hel del elever har änglar med sig hem att smycka med. Det känns fint.

Kommentera