Jag åker till Almedalen.

Klimathot och klimatflyktingar kräver öppna gränser

1/7 kl. 17-18, Församlingshuset Domkyrkan, Norra Kyrkogatan 2.

Med utgångspunkt från skapelseteologins perspektiv vill vi fråga vad vårt globala ansvar för klimatförändringarna innebär. Kan vi stänga gränserna för de flyktingströmmar som nu rör sig över medelhavet upp mot Europa när vi är en del av klimatkrisens orsak. Panelsamtal om klimat, teologi o politik.

Vad är kyrkans svar på IPCC:s senaste klimatrapport när den växlar perspektiv från kommande hot till redan existerande förändring av klimatet. Är ”biskopsbrevet” ett tillräckligt svar på klimatutmaningen, hållbarhetsfrågorna och miljöfrågorna? Varför ges inte dessa frågor större uppmärksamhet i valrörelsen och i kyrkornas aktivitet? Borde inte ekoteologin bli en del av kyrkans officiella teologi med en förändring från en antropocentrisk till en skapelseorienterad livssyn? Vi vill väcka frågor om klimat, miljö och teologi i ett panelsamtal med ett långsiktigt fokus på förändring.

Medverkande:
Helle Klein, Chefredaktör Dagens Arbete. Mats Svegfors, fd chefredaktör SVD. Stefan Edman, Författare och klimatrådgivare. Mattias Irving, Redaktionschef Dagens Seglora. Magnus P Wåhlin, Stiftsadjunkt.
Jag ser verkligen fram emot att vara moderator i detta samtal! Km förbi om du är i Visby!

Kommentera