Inga nazister på våra gator!

Vad är det som sker? En ny nazistisk vår verkar anas i Sverige. Hur kunde det ske? Är det rädsla för att inte passa in? De unga männen i dessa grupper är socialt utslagna människor som dömts för våldsbrott tidigare. Det är alltså icke fungerande samhällsmedborgare. De flesta arbetar inte och studerar inte, de bidrar inte till vårt gemensamma Sverige utan de river sönder och förstör. Varför vill man göra det? Handlar inte den nazistiska idén i Sverige om att bygga ett starkt och rasbiologiskt rent land? I så fall borde väl dessa pojkar vilja göra sitt bästa för sitt land, inte sitt sämsta? Ekvationen går inte ihop. Men inte kan det väl bara handla om att dessa individer är korkade? Jag tror inte det. I stället verkar det vara så att vårt samhälle tryckt dessa pojkar ut i marginalen, de känner sig inte hemma, de får inga chanser anser de. Men å andra sidan tar de heller inga chanser. När vi ser att unga pojkar misslyckas i allt högre grad i skolan, jobb finns inte så verkar det skapas ett utanförskap som innebär att det frodas ilska och raseri. Men hallå! För att kunna få en utbildning och ett jobb behöver man faktiskt anstränga sig. Jag anser att vårt samhälle skall erbjuda möjligheter åt alla, men de som erbjuds dessa måste också vilja ta emot dem. Så hur gör vi med detta utanförskap? Det är delvis självförvållat men bara delvis. Hur bygger vi ett land där vi känner oss hemma och tagna i anspråk? Jag ser med oro på den rådande utvecklingen. Inte nog med att SD har för stort stöd, nu växer den militanta nazismen också. Var är vi på väg? Hur ser lösningarna ut? Om hela Sverige ska leva och dess medborgare måste vi få fler i arbete. Detta bör inte ske genom ökad konsumtion utan genom att vi delar på jobben. Tänk hur mycket tid som skulle frigöras om vi arbetade 6 timmar per dag istället! Då tror jag också att kreativitet kunde frigöras, till kultur, uppfinningsrikedom och till rekreation. Vi behöver förstå att om alla skall vara med får vi dela på samhällets möjligheter och rikedomar.

Kommentera