Fred, alltså!

Ja som ni sett på mina inlägg denna veckan har jag inspirerats att tala om fred denna advent. Särskilt har två saker inspirerat mig. Vi hade på skolan besök av Kenneth Kimming som varit följeslagare i Palestina inom EAPPI. Han hade väldigt inspirerande lektioner och en bra föreläsning för alla skolans elever förra onsdagen. Vi bjöd in honom med anledning av kyrkornas globala vecka. Konflikten i Palestina/Israel är ett elände och behöver lösas, nu! Den andra saken som inspirerat mig är K.G Hammars bok ”Fred är vägen till fred” som nyligen gavs ut av SKR. Bra initiativ! I den boken finns också Henrik Grapes utmärkta bidrag som handlar om fred med skapelsen. Läs den boken!

Så även om det blir lite tjatigt att lägga upp tre saker på bloggen som liknar varandra och som alla talar om fred ville jag genom att göra det betona att första advent är ett synnerligt bra tillfälle att tala om fred i världen, fred inom oss själva och fred i relation med våra medmänniskor och Guds skapelse.

Ett nådens år förkunnas oss på söndag. Gode Gud, hjälp oss att leva i det!

2 reaktion på “Fred, alltså!

Kommentera