Sexualiserad sexualundervisning?

I en debattartikel i SVD kritiseras RFSU och deras material till skolorna. För en gångs skull delar jag helt åsikterna i en debattartikel! Jag är lika övertygad som debattörerna om att våra ungdomar mer behöver lära hur en kärleksrelation fungerar än nya ställningar eller andra sextips. I en översexualiserad tid behöver vi tala om att kärlek och sex hör ihop. Jag tror att det är så. Vad folk väljer at göra i sina sovrum lägger jag mig egentligen inte i så länge det verkligen sker frivilligt och utan att skada. Dessvärre är jag rädd att många unga tjejer går med på saker de inte riktigt vill och jag tror många unga pojkar innerst inne inte förstår mansbilden som förmedlas genom den idag lättillgängliga porren. När man ser på några blogginlägg om debattartikeln är det som förväntat någon som påstår att detta handlar om religiös moralism. Ja, det är lätt att använda som slagtrå i diskussionen men det leder ingen vart. Varför inte istället på allvar tala om hur vi hjälper våra ungdomar till kärleksfulla relationer där sex ingår?

4 reaktion på “Sexualiserad sexualundervisning?

  1. For att hitta karleken ar ju sa himla enkelt? Hur manga gar inte i decennier utan att inleda en ”karleksfull relation”? Ska inte dessa ha sex? Vad f-n snackar du om?

  2. Vad jag snackar om är väl ganska tydligt? Har jag sagt att folk inte får ha sex? Vad snackar du om? Men flertalet lever i relationer då och då. Relationer är svårt. Relationer är dessutom bra för vår hälsa, det visar flera undersökningar. De som ofrivilligt är singlar får gärna ha sex för min del. Men jag tror att kärlek och sex passar bäst ihop. Alltså anser jag att undervisningen i skolan mer ska handla om relationer och kärlek än om sextips. Jag tror desutom att de flesta singlar söker en kärleksfull relation.

  3. Jag blev glad som du när jag läste debattartikeln, kände precis samma sak – att jag håller med om vartenda ord! Glad också att någon mer (du) håller med. Men jag undrar vart världen är på väg för antingen tycker de flesta som galningarna på RFSU eller så visar sig inte motståndarna, så RFSU tror att de har alla med sig och kan fortsätta sin framfart…
    Och till Anders H – om så många går i decennier utan en kärleksfull relation – är det inte då det de behöver lära sig mer om? Det finns mycket man kan lära sig som gör att man framför allt håller kärleken levande i den relation man har. Så många springer runt och byter partner i stället för att kommunicera med den de redan har, de byter också gärna partner utan att ens kommunicera om DET. Kan inte bli annat än ett fucked-up samhälle…

  4. Tack för din kommentar Jennie. Jag tror många inte vågar kritisera RFSU eftersom de riskerar att stämplas som moralister. Det är trist.

Kommentera