Ny bok på gång – hoppas jag!

Jag har under hösten skrivit klart ett manus till en bok som jag hoppas ska kunna komma ut snart. Det är en bok om den ekonomiska krisen och hur vi kan tänka kring den ur ett teologiskt perspektiv. Jag är ganska förvånad Över exempelvis Svenska kyrkans relativa tystnad i denna fråga.

Den ekonomiska krisen ställer en hel del väsentliga frågor till oss som människor och liksom klimatkrisen anser jag den ekonomiska vara en existentiell fråga. Blir man lycklig av pengar? Hur tänker vi kring att klyftorna mellan rika och fattiga växer? Spelar det egentligen någon roll hur man skaffar pengar? Är pengar makt?

Finns det alternativ till det ekonomiska system vi har idag? Kan kristen teologi ha några svar? Finns det kunskap att hämta i Bibeln?

Allt detta försöker jag på ett lättillgängligt sätt skriva om i min nya bok. Ni som läst min förra bok ”En annan värld är möjlig! – Teologi i klimatkrisens tid” kommer att känna igen er i upplägget. Här finns en genomgång av den ekonomiska krisen, hur den uppkommit och hur vi kan tänka bibelteologiskt kring den. Det finns också bibelstudier, böner och förslag på praktiska åtgärder.

Nu visar det sig svårt att finansiera en tryckning av denna bok. (Lite kul nu när boken handlar om ekonomi:)

Jag tänker därför pröva en egen variant av ett spännande fenomen som kallas ”crowdfunding”. Det handlar om att man ber om finansiering innan produkten är klar och att de som bidrar sedan får den produkt man varit med om att finansiera. Jag vill alltså sälja min bok redan innan den är tryckt! Visst låter det konstigt?

Jag tänker i alla fall göra ett försök, frågan om ekonomi och våra ekonomiska system är väldigt viktiga och jag tror att många delar uppfattningen med mig om att detta är en existentiell fråga. Jag hoppas i alla fall det!

Du som vill vara med och stödja möjligheten att kunna ge ut en bok kan alltså redan nu boka böcker. Tyvärr kan varken jag eller bokförlaget administrera enstaka beställningar vilket gör att man måste boka sig för minst 10 böcker. Boken kostar 120 kronor och vi har medvetet satt ett lågt pris, vi vill att boken ska täcka sina omkostnader men vill hellre att boken blir läst än att det görs vinst. 10 böcker är alltså 1200 kronor.

Kanske finns du i en församling som vill tänka kring ekonomiska frågor? Då är det kanske din församling som kan köpa in boken?

Jag hoppas att det ska gå att finansiera utgivningen av min bok på detta sätt! Välkommen med din förbeställning till mangepw@gmail.com

Ju fortare du beställer desto snabbare kan boken ges ut!