Reinfeldt sitter med skägget i brevlådan.

Varför uttalar man sig som stadsministern gör? Vad är det han vill åt? Är han bara pressad och kom med ett klantigt uttalande eller är det så att han vill flörta med främlingsfientliga väljare nu när SD går framåt? Vilka är vi och vilka är dom? Är Sverige primärt till för etninska svenskar eller får alla som bor här vara med och bli föremål för politiska åtgärder? Varför överhuvudtaget göra denna uppdelning? Jag förstår det inte och jag anar dolda motiv. Hoppas jag har fel.

Vi lever på krita!

WWF:s rapport känns inte bra! Sverige är världens trettonde värsta miljöbov och inget har blivit bättre de senaste två åren. Vi vet att vi ökat vårt koldioxidutsläpp med 11% mellan 2009 och 2010. Ibland tänker jag att vi slagit oss till ro, vi är ju så bra på det här med miljöfrågor, eller hur? Vi sopsorterar och komposterar, vi bygger flispannor och allt vad det nu är. Men inget verkar hjälpa. Vi konsumerar helt enkelt mer och mer för varje år som går. Det behövs alltså en radikal omställning för att vårt ekologiksa fotavtryck ska minska på allvar. Hur ska detta ske? Det måste börja med en kombination av enskilt ansvar och kloka politiska beslut. Och det måste ske nu! En radikal grön skatteväxling måste till så att vi konsumenter vet vad det kostar att konsumera det som inte är bra för miljön. Det verkar råda alltför stor okunnighet om detta!

Tänk om vi kunde växla ner, lugna ner oss, finna tid till det som är verkligt viktigt? Det är ett andligt budskap förstås och borde vara en del av den kristna bekännelsen.