Köttfria dagar kan reta upp!

I Östersund finns en del som inte förstår värdet av en köttfri dag i skolorna skriver Fria Tidningen. Visst är det förunderligt? Av vilken anledning ska man förutsätta att elever inte gillar vegetariskt? På vår skola, S:T Sigfrid, har vi infört detta, ja ofta har vi två köttfria dagar i veckan. Det fungerar utmärkt, men så har vi också berättat varför vi gör det. Det är helt enkelt inte effektivt nog att producera kött när vi behöver nära 9 miljoner människor på vår jord.

Själv äter jag gärna kött men även hemma har vi börjat ställa om. Jag blir troligen inte vegetarian i ett nafs med så sakteliga kan jag ändra min kost och det är faktiskt helt ok att äta vegetariskt om man som med all annan mat lägger lite kärlek på den.

Märkligt debattinlägg i DN! Spelar det ingen roll vad vi gör?

I dagens DN finns ett märkligt debattinlägg. Michael Hoel menar att vi i Sverige ska skita i att gå före i klimatfrågan för han kan inte se i sin forskning att det spelar någon roll. Så vad är alternativet? Sitta stilla, göra ingenting, släppa ut som vanligt och hoppas på att världen inte går under? Det blir ett konstikt resonemang. Dessutom tar resonemanget inte alls upp frågan om samhällsmoral. Även om vi inte direkt ser effekterna av våra handlingar, ska vi då strunta i dem fast att vi tror att de är goda? Vilken värld får vi då? En värld där inget görs! Om vi varje gång vi handlar måste veta effekterna till 100% i förväg kommer vi att bli handlingsförlamade. Klimatfrågan behöver lösas. I artikeln visar det sig förstås att det i grund och botten handlar om tillväxt, som vanligt! Sverige kan drabbas negativt om vi inte sänker utsläppsavgifterna. Nonsens!

Jag tror på att gå före, jag tror på att det goda kan segra, jag tror att ringar på vattnet fortplantar sig. För om jag inte tror, så kan jag lika gärna lägga mig ner och dö.