Hur kan girighet vara av godo?

Nu diskuteras moralen på Wall Street. En del hävdar att finansmarknaden tappat sin moral.En chef som avgått kritiserar nu ett finansbolag skarpt.

Frågan är ytterst relevant i den ekonomiska kris vi nu står i. Vissa menar att moral inte har i finansen att göra. Hur kan man tänka så? De menar att man inte kan vara moralisk om man ska lyckas i affärer. Konstigt, eller hur? Ska vi ha vissa sfärer i våra liv där omoraliskt beteende är ok? Jag ställer inte upp på det. Nu om nånsin behövs mer ansvar och klokhet i finansbranschen än någonsin.

Jag tänker att kristna och kyrkor har ett ansvar att ge sin syn på saken. Vad säger Svenska kyrkan? Jag har inte hört så mycket precis.

Tänk på vilket vin du köper! Det finns Fair Trade märkta.

Vi dricker en del vin i Sverige. Men många av de som arbetar i vinindustrin har usla förhållanden. Det finns några Fair Trade viner att köpa. Gör det nästa gång du köper vin. Jag fick nyss 111 träffar på Systembolagets hemsida när jag sökte på Fair Trade.

Vi behöver bli bättre på att ta ansvar för vår konsumtion. Fair Trade är ett bra val!

Bibeln som teater!

Såg Bibeln som teater på Göteborgs stadsteater igår kväll. Det var fantastiskt! En fantastisk scenografi och en magisk känsla infann sig i mig. Dessutom har Rådström lyckats väva samman bibelns böcker på ett nytt och oväntat sätt. Jag glämmer aldrig skoleleven som blir Amos exempelvis. Dessutom känner jag att det är dags att läsa Predikaren, det har jag inte gjort på 20 år. Jag hoppas att denna föreställning kan leda till ett bredare samtal om bibeln och dess betydelse för oss människor idag. Jag kan bara säga: gå och se den!