>Stöd RIA i Växjö!

>Vi har nu kommit en bit i att starta upp ”RIA:s vänner i Växjö”. Jag hoppas du också vill vara med!
Du kan skänka pengar genom att sätta in det på Bg 5778-4274. Det är RIA:s eget konto. Gör det!
Visst vore det gott att få ge en julklapp som verkligen betyder något i år!

Vi kommer att försöka få människor att göra en månatlig överföring till RIA på exv. 100:-. Blir vi många som gör så kan RIA ha en fast månatlig inkomst som ger dem en plattform och en trygghet att kunna växa vidare.
Vi kommer även att uppmana människor, företag, föreningar att stödja RIA med en engångsinsättning nu i jultider. 1000 kronor hoppas vi många vill ge RIA i julgåva.

Märk dina inbetalningar med ”RIA:s vänner” så att vi kan se om vi blir många som vill göra skillnad.

Kontakta gärna mig om du vill engagera dig i detta viktiga arbete. kanske kan du tala med nära och kära i julhelgerna och be dem bidra? Kanske finns du på ett företag som vill göra skillnad? Kanske är du engagerad i en förening som vill bidra? Alla bidrag mottages tacksamt!

mangepw@gmail.com

>Styrräntan sänks – bankerna jublar!

>Det som kunde vara en julklapp för alla som sitter med dryga lån blev det inte. Riksbanken sänker styrräntan med 0,25%. Var hamnar dessa pengar? Rimligen kunde man tro att bankerna då sänker sin utlåningsränta mot sina privatkunder men icke. Bankerna har det svårt får vi veta. det är så mycket annat som styr vad räntan blir sägs det. Och sedan har ju de stackars bankerna dessutom varit tvungna att följa nya kapitaltäckningskrav, det vill säga att de ska vara goda för det de lånar ut. Nja, inte riktigt, bara till 12% egentligen.
Bankerna slingrar sig och vi alla inser nog att dessa 0,25% som ju är ofantligt mycket pengar hamnar någon annanstans. Har vi sett sänkta bonusar och löner för de som leder bankerna? Nej.
Nog är det hög tid att fundera över vårt banksystem? Många av oss sitter fast med stora bolån, själv äger jag mitt hus till ungefär 20%, resten äger SEB. Det känns inte bra, särskilt när de berikar sig på min bekostnad. Visst ska banken tjäna pengar på sina tjänster, men det måste vara rimligt!