>Julfest på S:t Sigfrids folkhögskola

>Idag har vi haft fest! Helt underbart har det varit. Många goa elever och kollegor som tillsammans gjort en fin dag.
Jag tänker på festen som det viktiga avbrottet i vardagen, de där topparna vi kan leva på ett tag. Idag var en sådan dag. Jag hoppas julen får vara festlig för många samtidigt som jag och alla ni vet att den inte är det för många. De ensamma, de som sitter fast i missbruk eller andra utanförskap. Hur ska de fira jul? Därför blir jag så upprörd över risken att RIA i Växjö kanska måste stänga på grund av för lite pengar. När behoven växt har man tvingats anställa fler personer. Det är väl bra och strategiskt? Men det är klart då måste pengarna in också. Många diakoner i Växjö gör ett fantastiskt jobb men det som görs på RIA görs bara där. Jag hoppas det ska lösa sig för RIA och jag är säker på att vi ska kunna mobilisera ett stort stöd också ekonomiskt. Jag hoppas många kan tänka sig att ge en julklapp som räcker längre de flesta vi ger bort och når många fler än vi vanligtvis gör med våra klappar.
Idag har det varit fest! Jag älskar verkligen att finnas i vårt kapell när musiklinjen gör sitt bästa, när lugnet och stillheten, heligheten infinner sig. Det gör den ofta i vårt kapell, så även ikväll.
Att sedan få gå ut ur kapellet och mötas av brinnande eldar och Josef och Maria och ett par motsträviga får gör bilden hel. Där stod vi alla 200 och kanske kände vi lite till manns att vi var i Betlehem den där gången för 2000 år sedan. Jag tror det, jag kände så.
Julen är här! Det är gudomligt!

>RIA i Växjö är hotat!

>RIA i Växjö möter de människor som ofta inte har någon annanstans att ta vägen. Det är ett fanatstiskt arbete som sker och det är kyrkorna i Växjö som står bakom med ekonomiskt stöd också från Växjö kommun.
Nu ser det mörkt ut. Behoven i stan är stora och personalgruppen har vuxit på grund av detta. Då blir det svårt att få ekonomin att gå ihop. Just nu är personalen uppsagd eftersom ingen vet om det kommer att finnas tillräckligt mycket pengar att driva verksamheten nästa år.
Vi var några som satt och talade om detta häromdagen då vi läst om RIA i dagstidningen. Vi funderade över varför kyrkorna inte pytsar in mer pengar, vad kommunen kunde göra och alla andra goda människor, inte minst de kristna i stan. Så tittade vi på oss själva och insåg att vi som satt där och pratade ju faktiskt kunde göra något.
Nu vill vi göra det! Vi vill starta en grupp som vi kallar RIA:s vänner i Växjö. Målet är att få en långsiktig hållbar ekonomi för RIA. Vi hoppas kunna bli 1000 personer som ger 100 kronor per månad till RIA. Det blir en bra slant som kan ge personalen och föreståndaren Harald lite arbetsro.
Men, det måste ske snabbt! Hör av dig till mig om du vill vara med. Jag kommer att återkomma med kontonummer. Vi vill också i det akuta läget uppmana privatpersoner, företag och kompisgäng att tillsammans skänka en engångssumma på minst 1000 kronor.
Jag hoppas du vill vara med och bidra till detta viktiga arbete!
Jag kommer också att skriva här på bloggen hur ni kan göra som vill vara med.