>Industrin har inte fattat någonting!

>I dagens DN kan vi läsa ett inlägg av Leif Johansson, ordf Ericsson och Jacob Wallenberg, ordf Investor.
Rubriken är ”Europa behöver djärva åtgärder för tillväxt nu”. Inlägget är en tillväxtens lovsång, allt måste sträva mot tillväxt. Inte ett ord om att ständig tillväxt inte är möjlig.
Är inte dessa herrar utbildade, kloka personer? Det verkar inte så. Vilket barn som helst vet ju att ingenting kan växa i evighet, förutom universum kanske och Guds nåd förstås.
Representanterna för industrin och kapitalet menar att det viktigaste nu är att länderna i EU tar hand om sina ekonomier på ett förtroendefullt sätt. Nästan inte ett ord om vad industrin ska göra mer än att ta fram nya produkter, men även här måste staterna hjälpa industrin, inte ens detta klarar de själva.
Inte ett ord om ånger för den kris vi hamnat i. Inte ett ord om att tänka nytt om ekonomi. Inte ett ord om att de kanske borde lägga om sitt sätt att göra affärer. Business as usual alltså. Bara tillväxten kommer igång så ordnar det sig nog. Vilket skitsnack!
När ska kapitalet och industrin vakna upp ur sina våta drömmar om tillväxt?

Hur vore det om industrin, kapitalet och alla vi medborgare arbetade tillsammans för en ny värld. En värld där alla år sina grundläggande behov tillgodosedda?
En bred koalition av alla med god vilja är det som behövs nu så att vi tillsammans kan skapa den värld vi vill leva i.
Men, det verkar som om vi vill olika saker….