>Ekoteologi i TV

>Igår kväll sändes programmet om min bok i Kunskapskanalen. Det var spännande att få se sig själv på det sättet. Det var första gången som jag fick så mycket TV-tid att prata om det jag tycker är riktigt viktigt, det kändes lyxigt. På det hela taget är jag nöjd med programmet, jag har ju inte fått se det innan det sändes och det spelades in i ett svep utan omtagningar. Birger Schalug var en mycket trevlig person som överlag ställde bra frågor och det märktes att han verkligen läst min bok.
Tyvärr ska man ju som representant för Svenska kyrkan också ställas till svars för allt möjligt konstigt som sker i kyrkan. Birgers fråga om vad jag tyckte om C.S Lewis bok som används i något Alpha sammanhang var ju helt irrelevant. Det märktes att Birger hade svårt med kyrkan och kristen tro på många sätt, och det är han ju inte ensam om.
Det jag tyckte var skönt var att jag inte fastnade i tankar eller fick tunghäfta, det hade varit det värsta, tycker jag.
Programmet ligger på urplay.se fram till den 13 augusti, så det finns gott om tid för dig som missade det att se det via webben. Programmet heter ”En bok – en författare.”
Jag tror detta var första gången som ekoteologi fick så stort utrymme i svensk media och det är jag lite stolt över. Enligt förläggaren tickade det in en och annan bokbeställning under kvällen, kul!
Boken finns att beställa på http://www.ordbruket.se/