>Keps i kyrkan?

>Får man ha keps på sig i kyrkan? Den frågan ställde vi oss, några som arbetar på folkhögskolan.
Det var efter att musiklinjen skulle spela i en kyrka och killarna hade klätt sig fina, tyckte de, och ett par av dem hade keps på sig. Detta kunde inte tolereras av den lokala prästen.
Nu lät vi dem sitta kvar.
Sitter vördnaden för Gud i en keps?
Har inte modet ändrat sig så att keps inte längre primärt är utomhusplagg utan en asseccoar som vilken som helst?
Vi skriver om detta i senaste Kyrkans tidning. Vi hoppas på svar! Finns det hållbara teologiska argument för att inte ha huvudbonad på sig om man är man i kyrkan? Vi tror det är kotym och hyfs det handlar om och då handlar det om en förlegad syn på hyfs och kotym anser vi.
Vad tycker du?
Kan man som kille be till Gud i kyrkan även om man har keps på?
En del anser att vi träffar Gud i kyrkan och då ska man ta av kepsen, men om det är det finaste jag har att ta på mig då? Jag tror nog att Gud är i kyrkan också, men även annorstädes.

>Pressträff och release 19 november kl. 13.30, välkommen!

>Nu har vi bestämt datum för release av min bok. Vi bjuder in till pressträff den 19/11 kl. 13.30 på S:t Sigfrids folkhögskola. Det ska bli riktigt roligt att få se boken i färdigt skick. Det är ju min första egna bok! Jag har tidigare varit med och skrivit i andra publikationer och också varit redaktör för en ekologisk postilla som Växjö stift gav ut för några år sedan, men detta är alltså min första egna bok.
Alla som vill är förstås välkomna till releasen och pressträffen! Jag kommer där att berätta om boken och också påstå att det just nu är jordens överlevnad som är den viktigaste teologiska och religiösa frågan. Den överskuggar allt annat just nu!