>Nu närmar det sig!

>Har haft den stora glädjen att få ta emot ett bidrag från ärkebiskopen som gör det möjligt att trycka min bok. Det känns riktigt bra att det nu närmar sig. Har fått läsa korrektur och det ser fint ut, tycker jag. Dessutom har omslaget formgivits och även det ser riktigt bra ut. Det är trevligt att samarbeta med Ordbruket, det blir bra!
Nu får vi planera för att ha en liten release-träff på S:t Sigfrids folkhögskola och bjuda in media förstås, vi får väl se  om någon kommer.
Boken kan nog gå i tryck redan nästa vecka så lagom till jag är tillbaka från semestern kan det nog ske.
Vi tar familjen till Gran Canaria på höstlovet. Sol och bad och lata dagar förstås, det känns  underbart att få komma iväg. Jag har varit borta mycket denna höst så det känns gött att få vara med familjen en hel vecka.
I måndags kom jag hem från en vecka i Oxford där vi studerat deras koncept Living Faith for the Future, som är riktigt bra! Kolla gärna in deras sajt på www.oxford.anglican.org och klicka på Living Faith. Där finns massor av bar och spännande material!

>Mässa i kapellet

>Nu är mässan i kapellet över. Det var najs. Nu är jag liksom skolpräst på riktigt. Man bad för mig med handpåläggning och det kändes riktigt bra. Vi fick också be för en kvinna som reser till Tanzania i morgon som volontär i sex månader. Också det kändes bra. Jag fick predika om änglar och kampen mot ondskan. Visst känns väl klimatet i vår värld ganska kallt? Trots klimatkrisen! Men det verkar som om många onda krafter vädrar morgonluft, vi får in partier i parlamenten runt om i Europa som känns unkna och bruna. Hur kommer det sig att det sammanfaller? På vilket sätt har människor i Europa fått nog? Är det en misslyckad integrationspolitik? Att människor saknar arbete eller utbildning? Eller är det verkligen en rädsla för eller till och med ett hat mot andra folkraser? Hur skapas motrörelsen? Eva Brunne visade vägen genom sin predikan som fick Sverigedemokraterna att lämna Storkyrkan. Det var bra och modigt gjort. De som kritiserar henne, också från de demokratiska partierna, hänger upp sig på att hon hänvisade till demonstrationen på Sergels torg som de flesta verkar mena var en vänsterextremistisk demonstration. Men var det verkligen det? Jag var inte där så jag vet inte. I alla demonstrationer verkar det finnas nötter som skriver konstiga plakat som att Åkesson bör utvisas och så vidare. Nu blev ju Åkesson upprörd över detta och kände sig väl utpekad. Men pekar inte hans parti ut en massa andra som inte borde få finnas i Sverige? Var finns Åkessons logik?

Det var gött att få predika en stund och att få förmedla Guds förlåtelse och celebrera mässan.
Sedan blev det kaffe och tårta, inte dumt det heller!